Objednaný tovar si môžete prevziať osobne v predajni SELEKTRA, Družstevná 1143/24, Partizánske, tel.: 038/7490000. Všetok tovar je ihneď dostupný na našom sklade.

Prvotné poskladanie bicykla

Váš nový bicykel bol zostavený v továrni a kvôli preprave býva čiastočne rozložený. Každý bicykel má pred odoslaním absolvovaný kompletný predpredajný servis. To znamená, že naši profesionálny mechanici bicykel skontrolovali, nastavili, podoťahovali všetky skrutky a nafúkali kolesá. Aby sme vám mohli bicykel poslať v krabici, je potrebné z bicykla odmontovať predné koleso, riadidlá, pedále a sedadlo so sedlovkou. Ako namontovať tieto komponenty na bicykel sa dozviete v tomto článku.
 
Pri doručení si skontrolujte škatuľu, či na nej nie sú známky poškodenia, ktoré mohlo nastať počas manipulácie a prepravy. Po vybalení bicykla odstráňte ochranné fólie a pripravte si náradie potrebné na jeho poskladanie. Postačí vám imbusový kľúč č. 4, 5, 6 (záleží na značke bicykla) a vidlicový kľúč č. 15 na namontovanie pedálov.
 

Samotná montáž pozostáva zo štyroch krokov:

  1. Inštalácia kolesa
    • Nasadíme koleso do prednej vidlice, zasunieme rýchloupinák a dotiahneme.

  2. Inštalácia riadidiel
    • Odskrutkujeme krytku predstavca, priložíme riadidlá do predstavca a s citom dotiahneme skrutky krytky imbusovým kľúčom č. 4 alebo 5 tak, aby nedošlo k ich pretočeniu a poškodeniu závitu.

    • Predstavec vyrovnáme do roviny a uťahujeme bočnými skrutkami imbusovým kľúčom č. 4 alebo 5. Vrchnú skrutku (tzv. ježko) uťahujeme len zľahka. Neslúži k fixácii riadidiel, ale k správnemu úchytu vidlice v hlavovom zložení.

  3. Inštalácia pedálov
    • Pedále namontujeme vidlicovým kľúčom č. 15. Ľavý pedál (s označením „L“) má ľavý závit a patrí do ľavej kľuky (bez ozubenia), pravý pedál (s označením „R“) má pravý závit a osádza sa do pravej kľuky s ozubením.

    • Pedál označený L skrutkujeme proti smere hodinových ručičiek na ľavú stranu kľuky. Pedál označený R skrutkujeme v smere hodinových ručičiek na kľuku na pravú stranu.

    • POZNÁMKA: Ručne namontujeme pedále do pozície bez použitia kľúča, aby sme sa uistili, že nič nie je prekrížené.

  4. Inštalácia sedla
    • Zasunieme sedlovku so sedadlom do rámu bicykla a dotiahneme rýchloupinák.

    • POZNÁMKA: Sedlovka musí byť vložená najmenej po znamienko minimum, toto označenie býva na spodnej časti sedlovky. Ak toto označenie minima nemôžete nájsť, uistite sa, že najmenej tretina sedlovky je zasunutá vo vnútri rámu.

 
Ak si aj napriek návodu nebudete vedieť s montážou poradiť, neváhajte a kontaktujte nás.